Εναντίον του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός και στο ΑΣΕΑΔ

Εκδικάστηκαν στο ΑΣΕΑΔ οι προσφυγές του Ολυμπιακού, τόσο για την επικύρωση της βαθμολογίας, αλλά και για τον υποβιβασμό της ομάδας στην Α2, με τον Παναθηναϊκό να ζητά παράσταση και για τις δύο περιπτώσεις.

Οι προσφυγές που κατέθεσε ο Ολυμπιακός εκδικάστηκαν από το ΑΣΕΑΔ, με τον Παναθηναϊκό να ζητάει από το αρμόδιο Συμβούλιο να λάβει υπόψιν του και τη θέση της «πράσινης» ΚΑΕ.

Η πρώτη προσφυγή των Πειραιωτών ήταν κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Basket League, με τον Παναθηναϊκό, τον Προμηθέα Πάτρας, την ΑΕΚ και το Περιστέρι να ζητούν παράσταση στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς έχουν έννομο συμφέρον (καθώς σε περίπτωση δικαίωσης του Ολυμπιακού, κρίνοντα άκυρα τα playoffs), ούσες οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στ playoffs του πρωταθλήματος.

H δεύτερη υπόθεση που εκδικάστηκε είχε να κάνει με την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά του υποβιβασμού στην Α2 και της αφαίρεσης έξι βαθμών (-6), με τους «ερυθρόλευκους» να θεωρούν παράνομο τον υποβιβασμό και να υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η αφαίρεση έξι βαθμών υπερτερεί έναντι της έτερης ποινής, αυτής του υποβιβασμού στην Α2.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι παρά το ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν ζήτησε παράσταση για να αντιπαρατεθεί με τον Ολυμπιακό, εντούτοις εναντίον των Πειραιωτών κινήθηκε ο Παναθηναϊκός, ζητώντας να εφαρμοστεί κανονικά η ποινή του υποβιβασμού.

Πλέον, οι άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές θα καταθέσουν υπομνήματα εντός της επόμενης εβδομάδας και αναμένεται η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για αμφότερες τις υποθέσεις. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις, το ΑΣΕΑΔ μπορεί να απορρίψει το αίτημα παράστασης των ομάδων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: